BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ HAKKINDA GENEL BİLGİ
Ekolojik koşullarının uygunluğu nedeniyle ülkemiz, dünyada tarımsal faaliyetlerde bulunan ülkeler içerisinde çok önemli bir konuma sahip olup, birçok türün gen merkezi konumundadır. Bununla birlikte, dünyada tarımı yapılan birçok tür ve çeşitte ülkemizin uygun ekolojisine bağlı olarak rahatlıkla yetiştirilebilmekte ve Türkiye, tür/çeşit zenginliği ve uygun tarımsal potansiyeli ile dünya tarımında çok önemli bir konumda yer almaktadır.
Bitkisel
ve Hayvansal Üretim Bölümü’nün temel amacı; bitkisel ve hayvansal ürün
üretimi ile bu ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası, pazara
hazırlanması hakkında yeterli bilgi ve pratiğe sahip, kamu ile özel
sektörün araştırma/geliştirme destek ve diğer personel ihtiyacına cevap
verebilecek nitelikli teknik eleman yetiştirmektir.
SERACILIK PROGRAMI HAKKINDA GENEL BİLGİ
Kuruluş
amacımız, özelde örtüaltı yetiştiriciliğinde olmak üzere bitkisel
üretimde aktif olarak çalışabilecek donanımlı ara elemanlar
yetiştirmektir. Programımızda
dört dönem boyunca örtüaltı yapıların donanımları ve inşası, sebze,
meyve ve kesme çiçek yetiştirme teknikleri, hastalık ve zararlılarla
mücadele yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme uygulamaları ile
topraksız tarım ve organik tarım alanlarında 40’a yakın ders verilmekte
ve bu dersler uygulama alanlarımızda da pratiğe aktarılmaktadır. Ayrıca
tarım sektöründeki farklı alanlara da teknik geziler düzenlenmekte,
fuarlara katılım sağlanmaktadır. Ülkemizde
seracılık sektörü gelişimini sürdürmekte ve sektörde çalışacak teknik
donanıma sahip ara eleman ihtiyacı da artmaktadır.
MİSYON
Çağdaş bir üniversitenin amaçları doğrultusunda değerler üreten, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ulusal/uluslararası kurum ve kuruluşların kaliteli teknik eleman ihtiyaçlarını karşılayabilen, toplum sorumluluğuna sahip, mesleki açıdan donanımlı, girişimci, çağdaş, saygılı, mesleki ahlaka sahip teknik eleman yetiştirmektir.
VİZYON
Çağın
gerektirdiği uygun niteliklere sahip, disiplinli ve özgüveni yüksek
meslek elemanları yetiştiren, azimli, yenilikçi, güvenilir, saygın ve
tercih edilen, Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek bir akademik birim
olmaktır.
TARİHÇE
Bitkisel
ve Hayvansal Üretim Bölümü, Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek
Yüksekokulu bünyesinde 2018 yılında açılmıştır. Öğrenim dili Türkçe ve
öğrenim süresi 2 yıl (4 yarıyıl) olan ve bir programdan oluşan bir
bölümdür. Bölümümüz bünyesinde Seracılık programı bulunmaktadır.
Seracılık Programı
- Seracılık Programı Ders İçerikleri (Program Kapalıdır)
ÇALIŞMA KONULARI
E-posta Adresi : mimarlik@igdir.edu.tr
Birim E-posta Adresi: mimarlik@igdir.edu.tr
Müşteri ile başlayın - ne istediklerini bulun ve onlara verin.
Müşteri ile başlayın - ne istediklerini bulun ve onlara verin.