KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ HAKKINDA GENEL BİLGİ
Kimya, yaşamın her yönüyle ilgili bir alandır. Kimya Teknolojisi programı ülkemizde yoğun yatırımların gerçekleştirildiği Kimya Endüstrisinin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere kurulmuştur. Kimya Teknolojisi alanı; sağlık, gıda gibi sektörlerin yanı sıra endüstriyel üretim yapılan tüm sektörle yakından ilişkilidir. Rafineri, petrokimya, lastik, çimento, boya, deterjan, kozmetik, tekstil ve ilaç gibi alanların tümünde Kimya Teknolojisiyle ilgili birimler bulunur. Kimya Teknolojisi; seramik, cam, otomotiv, metal, madencilik, enerji, tarım sektörlerinde geniş yer tutar. Endüstriyel işletmelerin neredeyse tamamında üretim ve kalite kontrol bölümleri Kimya Teknolojisi ile ilişkilidir.
Kimya Teknolojisi alanında teknolojik alt yapı kadar insan unsuru da önemlidir. Bu alanda kimya mühendisleri ve kimyagerlerle işçiler arasında köprü görevi yapacak, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarına da ihtiyaç duyulur. Dolayısıyla üniversite mezunu kişiler kadar ara eleman olarak çalışacak kişilere de ihtiyaç duyulur. Kimya Teknolojisi alanında görev yapan teknikerler, mühendisler ve üretim müdürleri iş birliği içinde çalışır.
ÇALIŞMA KONULARI
Kozmetik Ürünleri
Kozmetik Ham maddeleri
Kimyasal İşleme
Toksikoloji
Mikrobiyoloji
Ambalaj Teknolojisi
Bu bölümde KİMYA TEKNOLOJİSİ ve KOZMETİK TEKNOLOJİSİ olmak üzere iki program bulunmaktadır.
KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI HAKKINDA GENEL BİLGİ
Kimya Teknolojisi programı, Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda 2018 yılında açılmıştır. Kimya Teknolojisi programı, hem kimyanın temel ilkelerini hem de ileri teknoloji içeren özel teçhizatı çalıştırma ve kontrol etme becerisini öğrenciye kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu itibarla, kimya teknikerinin görevi hem kimyanın temel ilkeleri hakkında geniş bilgiye, hem de ileri teknoloji içeren özel teçhizatı çalıştırma ve kontrol etme becerisine sahip olması esastır. Kimya teknolojisi alanında bilgili, bilgi ve deneyimlerini pratik uygulamalara dönüştürebilen, toplumsal ve teknolojik yeniliklere açık, girişimci, üretken, insan ve çevreye saygılı, mesleki ve etik sorumluluk sahibi ara elemanları yetiştirmektir.
TARİHÇE
Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Kimya Teknolojisi Programı 2018 yılında açılmıştır. Programımız 2021 yılında ilk mezunlarını vermiştir.
LİSANS PROGRAMLARI
Kimya Mühendisliği
Süreç Mühendisliği
Polimer Mühendisliği
Çevre Mühendisliği
Fen Fakültelerinin Kimya bölümleri
Açık Öğretim Fakültelerinin İktisat ve İşletme Bölümleri
Kimya Teknolojisi Programı için Tanıtımı Görmek İçin Sağda ki PDF Resmine Tıklayınız.
KOZMETİK TEKNOLOJİSİ HAKKINDA GENEL BİLGİ
Kozmetik Teknolojisi Bölümü; tüm kozmetik ürünlerinin üretiminden, pazarlama ve satış alanlarına kadar olan süreçte çalışacak uzman kişileri yetiştirmektedir. 2 yıllık ön lisans programıdır. Kozmetik Teknolojisi bölümüne TYT sınavı ile girilebilmektedir. Kozmetik Teknolojisi bölümünü başarı ile tamamlayanlara Kozmetik Teknolojisi ön lisans diploması verilir. Bölüm mezunlarına da Kozmetik Teknikeri denmektedir. Kozmetik Teknolojisi bölümünü tamamlayanlar, Dikey Geçiş Sınavı’nda başarı gösterdiklerinde Kimya, Kimya Mühendisliği lisans programlarına katılabilirler. Ayrıca, Açıköğretim lisans eğitim programları olan İktisat ve İşletme bölümüne de geçiş yapabilirler. Kamu kurumlarına alımı, KPSS puan ile olmaktadır.
TARİHÇE
Kozmetik teknolojisi programı Iğdır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü altında yer alan programlardan biridir. 2018 yılında açılan bölümün henüz öğrencisi bulunmamaktadır.
LİSANS PROGRAMLARI
Kimya
Kimya Mühendisliği
Kozmetik Teknolojisi Programı için Tanıtımı Görmek İçin Sağda ki PDF Resmine Tıklayınız.
MİSYON
Kimya teknolojisi alanında bilgili, bilgi ve deneyimlerini pratik uygulamalara dönüştürebilen, toplumsal ve teknolojik yeniliklere açık, girişimci, üretken, insan ve çevreye saygılı, mesleki ve etik sorumluluk sahibi ara elemanları yetiştirmektir.
VİZYON
Topluma faydalı, çevreye duyarlı, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmektir.
TARİHÇE
Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü, Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda 2018 yılında açılmıştır. Bölümümüz bünyesinde, Kimya Teknolojisi ve Kozmetik Teknolojisi Programları bulunmaktadır. Kimya teknolojisi programı, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında öğrenci almıştır. Kozmetik teknolojisi programının henüz öğrencisi bulunmamaktadır.
Kimya Teknolojisi Programı
Kozmetik Teknolojisi Programı
İŞ İMKÂNLARI
Kimya Teknikerleri endüstride geniş istihdam olanaklarına sahiptirler. Kimya teknikerleri, kamu ve özel sektörde istihdam edilebilmektedirler. Cam fabrikaları, lastik ve kauçuk fabrikaları, çimento fabrikaları, kâğıt fabrikaları, şeker fabrikaları, boya fabrikaları, gıda sektörü, ilaç sektörü, gübre fabrikaları, toprak sektörü, kozmetik ve temizlik sektörü, enerji sektörü, petrol sektörü, otomotiv fabrikaları, metal sektörü, deri sektörü, tersaneler, tekstil sektörü, petrokimya, sağlık sektörü, maden sektörü, inşaat sektörü, vb. gibi birçok özel sektörde iş imkânı bulabilir. Kamu sektöründe çalışanlar ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabiidir.
E-posta Adresi : mimarlik@igdir.edu.tr
Birim E-posta Adresi: mimarlik@igdir.edu.tr
Müşteri ile başlayın - ne istediklerini bulun ve onlara verin.
Müşteri ile başlayın - ne istediklerini bulun ve onlara verin.