GENEL BİLGİ

“Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü”nde tek bir program -Fotoğrafçılık ve Kameramanlık- bulunmaktadır. Bu programın amacı, fotoğraf ve kamera tekniği alanlarında yeni teknolojileri takip ederek, güncel gelişmelere hâkim teknik elemanlar yetiştirmektir. Öğrencilere kuramsal bilgilerin yanı sıra teknik ve pratik beceriler kazandırılması amacıyla ders programı fotoğraf tarihinden sayısal görüntü işleme tekniklerine, görüntü yönetmenliğinden görsel kültüre uzanan geniş bir yelpazede planlanmıştır. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı eğitimini alan öğrenci Türkiye'de yaygın olarak basın sektöründe foto muhabiri olarak çalışma olanağına sahip olduğu gibi, televizyon ve sanal yayıncılık alanlarında da iş olanağı bulabilecektir. Bu programdan mezun olan öğrenci yalnızca reklam, tanıtım ve hizmet sektöründe değil, fotoğrafa dayalı daha farklı alanlarda da istihdam edilebilecektir.

MİSYON & VİZYON

Sektör gereksinimleri doğrultusunda, paydaşlarımızla etkileşim içerisinde, alanımız ile ilgili teknolojik gelişmeleri takip ederek, standart nitelik ve yeteneklere sahip iş gücü yetiştirmek.

Çağdaş düzeyde eğitim ve öğretim veren, sürekli değişme ve gelişmeleri izleyen, ülke ekonomisine katkı sağlayacak nitelikli iş gücü sağlayan, ülkemiz meslek yüksekokulları arasında öncü yerini almaktır.

TARİHÇE

Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü, 2018 yılında Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılmıştır.

ÇALIŞMA KONULARI

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda basın-yayın sektöründe, kamu ve özel televizyon kanallarında, sinema sektörüne ait film stüdyolarında, video kuruluşlarında, reklamcılık sektöründe çalışabilirler. İllerdeki fotoğraf derneklerine üye olabilir, sergiler açabilir, çalıştaylara katılabilirler. Uluslararası fotoğraf sanatçılarının sergilerine katılabilirler. Fotoğrafçılık alanında düzenlenen yarışmalara katılabilirler. Program mezunları kendi girişimlerini yapabilecekleri gibi; profesyonel iş yaşamında çalışmayı tercih eden mezunlar, fotoğrafçılık ve kameramanlık sektörünün reklamcılık, prodüksiyon, televizyonculuk, sinema gibi alanlarında çalışma imkânı bulabilirler.