Seramik Atölyesi Baharın Gelişini Kutluyor

Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Eylül 2019’dan beri hizmet veren seramik atölyesi, seramik saksılar yaparak bölgedeki bahar kutlamalarına katıldı.

Genellikle buğdaydan yeşertilen otlar ile semeniler hazırlandı. Seramik saksılar içine yetiştirilen semeniler yerleştirildi. Iğdır Üniversitenin çeşitli mekanlarında fotoğraflandı. Birçok Türk Cumhuriyetinde kutlanan Nevruz Bayramı, baharın gelişini kutlamak için pandemi günlerinde Iğdır halkına moral kaynağı oldu. Öğretim Görevlisi Elçin Telli, semeniler ile halk ve Iğdır Üniversitesi arasında bir bağ kurmak istedi. Çamur torna ile kırmızı çamurdan şekillendirdiği saksıları bahar renkleri ile dekorladı. Semeni saksılarını 1000 derecede seramik fırınında pişirdi. Semeni yeşil otları ile baharın müjdecisi. Telli, Iğdır’ın çeşitli yerlerinde nevruz etkinliklerine katılarak kültürel etkinlikler hakkında bilgiler aldı. Buradaki bilgiler ile seramik üretiminde kullanılabilecek motifleri belirledi. Telli, seramik atölyesinin kurulmasında destek olan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Öcal’a teşekkür etti.

• Yayımlama Tarihi: 19 Mart,2021