Öğr. Gör. Elçin Telli Studio Potter Dergisine Röportaj Verdi

Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Seramik ve Cam Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Elçin Telli'nin Iğdır ve çevresinde yaptığı arazi araştırmaları uluslararası yayınların da dikkatini çekti. 1972 yılından beri yayın yapan Dünyaca ünlü seramik dergisi “Studio Potter” editörleri Telli’nin toprağa olan tutkusunu fark ederek iletişime geçtiler. Öğr. Gör. Elçin Telli seramik ile nasıl tanıştığını, eğitim ve çalışma hayatını, Iğdır ve çevresinde iki yıldır kesintisiz olarak yaptığı arazi araştırmalarını, Iğdır ilini, Tuzluca toprağını, Kars bölgesindeki çalışmalarını anlattı. Tandır ustaları ile yaptığı röportajlardan bahsetti. Telli, Dünya’ya seramik sanatçılarının çalışmalarını duyuran böylesi önemli bir dergide yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Telli röportajda; ''Iğdır’ın çok verimli toprakları var. Birçok köye gidip bu topraklar hakkında bilgiler alıyorum. Tandır ustaları ile görüşmeler yapıyorum. Yeri geliyor onlara tandır yapımında yardım ediyorum. Bütün bu çalışmalar ülkemize, bölgemize ve üniversitemize katkı sağlamak için. Olumlu sonuçlar aldıkça umudum ve mutluluğum artıyor. Tuzluca kırmızı toprağından 1000C’de pişen harika bir seramiğimiz var artık. Yine Kars Kağızman ilçesinde yaptığım araştırmalar ile benzer özelliklere sahip bir çamur elde ederek aynı derece de başarılı sonuçlar aldım. Iğdır ve çevresi görülmesi, bilinmesi, değerlendirilmesi gereken vatanımızın nadide şehirlerinden biri. Iğdır, mikro klima iklime sahip. Ağrı Dağı’nın büyük bir bölümü ilimizde, üç farklı ülkeye sınırımız var. Tüm bu sebepler nedeniyle eşsiz güzellikler sunuyor. Emek vererek çalışmalarıma devam edeceğim. Ayrıca, Seramik ve Cam Tasarımı Programımız pandemi döneminde ilk kez öğrenci alımına çıktı. Gelecek yıl öğrenci talebinin daha da artmasını ümit ediyoruz. Öğrencilerimize ulaşabilmek için tanıtım ve duyurular yapıyoruz. Bölgede eski zamanlarda yapılan seramik üretimini öğrencilerimiz ile birlikte güçlendirmek istiyoruz. Sayın Rektörümüzün verdiği destek ile atölye binalarımızda gerekli tüm atölyeleri kurduk. Öğrencilerimiz ile daha güzel işler yapacağımıza inanıyoruz.'' dedi.

• Yayımlama Tarihi: 27 Mayıs,2021